Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Кръгла маса „Европа – какво следва?“ се проведе във Варна

октомври 13, 2018 @ 8:00 am 5:00 pm

Бъдещето на Европа обсъдиха във Варна политолози и привърженици на консервативната идея на форум под надслов “Европа – какво следва?”.

Инициатор и домакин на събитието беше Младежката асоциация по политически науки и нейният председател – варненският политолог Сергей Петров, а гост-лектори бяха заместник-министърът на образованието и политолог Петър Николов, политологът Мартин Табаков, евродепутатът Ангел Джамбазки, експертът Тончо Краевски и Кристиян Шкварек от Младежки консервативен клуб. Модератор на форума беше политологът Георги Харизанов.


Според експертите, ЕС се отдалечава все повече от първоначалната си идея. Причините за това са икономическата регулация и казусът със санкциите срещу „непослушните“ държави-членки. Това поставя и началото на края на Европейския съюз, в сегашния му вид, беше тезата, която обедини повечето мнения. Консервативната идея ще има по-широко присъствие както в българската, така и в европейската политика от догодина, категоричен бе инициаторът на събитието Сергей Петров.

Варна

Варна, Bulgaria